Instagram

REGLAMENT QUART I MITJA DE SITGES

Article 1. La data de celebració serà el diumenge 12 de gener de 2020.

L’hora de sortida del Quart de Marató serà a les 9:00h i la Mitja Marató a les 10:00h, al Passeig de la Ribera de Sitges.

S’establirà sortida per calaixos segons les marques personals (per acreditar la marca, només seran vàlides les mitges/quarts de maratons dels anys 2018 i 2019). Es dotarà també del servei de “llebres” en diferents marques i en cada cursa.

El Quart de Marató tancarà el cronòmetre al cap d’1 hora i 15 minuts des de l’hora d’inici de la cursa i la Mitja Marató a les 2 hores i 30 minuts. En cas de superar aquest temps i continuar en cursa, es farà sota la responsabilitat del corredor/a.

Article 2. La cursa es regeix pel Reglament Oficial de la Comissió de Curses de Fons de la Federació Catalana d’Atletisme.

El circuit està validat i la distància a recórrer està certificada per la Federació Catalana d’Atletisme: Mitja marató: 21,097 Km  i  Quart de marató: 10,503 Km.

El guanyador/a de cada cursa serà el que traspassi primer la cinta en l’arc d’arribada sota i atenent el cronòmetre que marca el temps oficial de la cursa. En el Quart el temps oficial es prendrà en el quilòmetre 10 i serà vàlid a efectes de rànquing, sempre que el participant arribi a la meta.

 

Article 3. Cal formalitzar les inscripcions on-line (www.mitjasitges.cat):

Mitja marató:

 • 19 € fins al 31 de desembre de 2019.
 • 22 € des de l’1 de gener de 2020  fins al 8 de gener de 2020.
 • Lloguer de xip: 3€.

Quart de marató:

 • 15 €  fins al 31 de desembre de 2019.
 • 17 € des de l’1 de gener de 2020 fins al 8 de gener de 2020.
 • Lloguer de xip: 3€.

Es recolliran inscripcions a les botigues de Sitges (inscripció presencial) fins el 5 de gener de 2020 a les 20 hores.

La inscripció és personal i intransferible. Realitzada la inscripció no es retornarà cap import. En el cas d’error en la inscripció caldrà anar a la taula d’incidències ubicada a la fira del corredor per resoldre-ho en els horaris establerts.

L’edat mínima per participar és de 16 anys al Quart de Marató (amb autorització pares i/o tutors) i 18 anys a la Mitja Marató Si s’incompleix aquest punt serà sota la responsabilitat de cadascú i l’organització queda exclosa de cap reclamació per incomplir aquest punt.

Article 4. La recollida de dorsals i/o xips es podrà fer a la Fira del Corredor:

 • Divendres 10 de gener de 16:00h. a 21:30h al Centre Comercial Ànecblau de Castelldefels.
 • Dissabte 11 de gener de 12:00h. a 19:00h Hotel Calipolis a Sitges.
 • Diumenge 12 de gener de 07:00h. a 08:45h Hotel Calipolis per als corredors del Quart.
 • Diumenge 12 de gener de 07:00h. a 08:45h a l’Hotel Calipolis de Sitger per als corredors del Quart i de 07:00h a 09.30h al Passeig de la Ribera per als corredors de la Mitja.

Per recollir el dorsal i/o xip serà obligatori presentar el DNI o comprovant de la inscripció per comprovar la identitat i l’edat del corredor/a. En cas de no ser el titular de la inscripció haurà d’aportar una autorització signada i fotocòpia o imatge del DNI de l’interessat per a recollir el dorsal. Una vegada lliurat el dorsal i el xip, l’organització queda exclosa de qualsevol responsabilitat.

La inscripció és personal i intransferible. Realitzada la inscripció no es retornarà cap import. En el cas d’error en la inscripció caldrà dirigir-se a la taula d’incidències ubicada a la fira del corredor divendres 10 o dissabte 11 de gener fins les 18:00h.

 

Article 5. El sistema de cronometratge serà mitjançant ChampionChip Catalunya aprovat per l’organització. Per poder prendre part a la cursa i optar a classificar-se, és obligatori córrer amb el xip propi o bé amb el que proporciona l’organització.

Els que tinguin xip groc propi hauran de fer constar el seu codi en el moment de formalitzar la inscripció. En el cas d’ometre aquesta dada, no serà responsabilitat de l’organització si no figuren en la classificació de la cursa.

És obligatori portar el dorsal ben visible al pit i el xip oficial aprovat per l’organització (ChampionChip). Els atletes que corrin sense dorsal ni xip seran automàticament desqualificats.

Article 6.Les classificacions oficials són competència de l’organització i del Comitè de Jutges de la Federació Catalana d’Atletisme presents en la zona d’arribada.

Les classificacions es publicaran al web de la cursa www.mitjasitges.cat, a partir de les 15h del dia de la cursa.

Es consideraran guanyadors els 3 primers/es corredors/es de la general en cada categoria (masculina i femenina) i de cada cursa (mitja i quart), segons el temps oficial (no temps real).

Es consideraran guanyadors els 3 primers/es corredors/es locals en categoria (masculina i femenina) i de cada cursa (mitja i quart), segons el temps oficial (no temps real).

Es considera corredor/a local aquella persona que estigui empadronada a Sitges. Caldrà presentar el DNI per certificar-ho si el guanyador/a fa pòdium en qualsevol de les dues curses (mitja i quart). Es considera també corredor/a local aquella persona que formi part d’un club/entitat/associació esportiva amb seu social a Sitges.

Article 7.La relació de premis que es lliuraran tant en la Mitja Marató com el Quart de Marató a la zona de pòdium, al finalitzar les dues curses seran els següents:

 • General femenina (1r, 2n i 3a)
 • General masculina (1r, 2n i 3a)
 • Locals femenina (1r, 2n i 3a)
 • Locals masculina (1r, 2n i 3a)

En la cursa de la mitja marató i quart també es donaran trofeus en la modalitat de:

 • Cadira de rodes femenina (1r)
 • Cadira de rodes masculina (1r)
 • Discapacitat visual femenina (1r)
 • Discapacitat visual masculina (1r)
 • Discapacitat intel·lectual (medalla de participació)

Els trofeus que no s’hagin recollit 1 mes després de la cursa, no podran ser reclamats.

Enguany hi hauran quatre trofeus més Gran Premi Diputació de Barcelona per les següents categories en la distància de Mitja Marató:

–        Corredor de més edat

–        Corredora de més edat

–        Club amb més participació femenina

–        Club amb més participació masculina

*Per poder optar al trofeu de “Club amb més participació” tant masculina com femenina, és indispensable que tots els participants indiquin en el formulari de Championchip exactament el mateix nom de club per poder realitzar correctament la classificació.

 

Article 8. Les possibles reclamacions de la 37a Mitja Sitges es faran per escrit (full de reclamació que facilitarà l’organització) entre les 12:00 i les 12:30 hores del dia de la cursa. Transcorregut aquest temps, no s’acceptarà cap reclamació. Les reclamacions seran ateses per l’organització i el Comitè de Jutges de la Federació Catalana d’Atletisme. La decisió de l’organització serà inapel·lable.

 

Article 9. La cursa podrà ser suspesa o traslladada a un altre dia del calendari per inclemències del temps o per causes alienes i/o de força major, sempre que ho decideixin les Institucions governamentals col·laboradores, el Coordinador General juntament amb el Director Tècnic i el jutge àrbitre, sent el seu veredicte inapel·lable. En aquest cas, no es retornarà l’import de la inscripció. Tot el no previst en aquest reglament serà resolt amb el de la FCA.

L’Organització no es fa responsable dels danys morals, materials o físics que puguin causar o causar-ne els participants i els espectadors durant aquesta matinal atlètica.


Article 11.
Cada participant inscrit quedarà cobert per una assegurança d’accidents puntual que queda inclosa dins del preu de la inscripció. Així mateix, cada corredor participa sota la seva responsabilitat i en inscriure’s es dóna per entès que disposa d’un nivell de condició física suficient per afrontar l’activitat. L’organització no es fa responsable de cap incident que es pugui produir durant la cursa per motius de la condició mèdica dels participants, els quals han de vetllar en tot moment pel seu bon estat físic.

Article 12. Els participants permeten explícitament que el seu nom, cognoms, sexe i any de naixement siguin publicats a les llistes d’inscrits, així com a les llistes de resultats si acaben la cursa, seguint la normativa establerta.

El participant, pel fet d’inscriure’s a la cursa, autoritza expressament a l’organització i als seus patrocinadors a utilitzar gratuïtament les imatges, fixes i/o en moviment, de les persones participants. Aquestes imatges podran figurar en tot tipus de suport gràfic conegut o desconegut, així com en materials de promoció o publicitari produïts i difosos a tot el món, durant el període màxim establert per la legislació actual i futura, els reglaments i els tractats en vigor, inclosa la possible pròrroga una vegada finalitzat el període previst.

Article 13. Podrà participar qualsevol persona suficientment preparada per a poder assolir la distància amb garanties mèdiques, tenint en compte les edats establertes. No es permet la participació de vehicles que no corresponguin a una prova d’atletisme com poden ser patins, bicicletes, handbikes o cadires de rodes elèctriques, entre d’altres.

Article 14. Segons estableix el nou Reglament (UE) 2016/679, del 27 d’abril de 2016 del Parlament i Consell Europeu, informem que les dades incloses en aquest formulari s’incorporaran a un fitxer propietat d’Ajuntament de Sitges amb la finalitat de cursar aquesta sol•licitud d’inscripció i preservant en tot moment la confidencialitat de les seves dades. Responsable: Ajuntament de Sitges. Finalitat: Gestió de serveis web, així com la gestió de dades i resultats de l’activitat esportiva i fidelització d’usuaris per gestionar la seva participació en l’esdeveniment. Legitimació: Consentiment de l’usuari i relació contractual. Destinataris: Ajuntament de Sitges, carrer Nou, 12 de Sitges. Drets: D’accés, rectificació i supressió i oposició, limitació del tractament i portabilitat respecte les seves dades personals mitjançant enviament de correu electrònic a esports@sitges.cat.

Article 15. La inscripció a la cursa suposa l’acceptació total d’aquest reglament. La seva interpretació i tot allò que no quedi expressament reflectit i/o regulat serà decidit en última instància per l’organització, que aplicarà la normativa IAAF.22.

 

REGLAMENT CURSES INFANTILS DE LA MITJA MARATÓ DE SITGES 2020

 

Article 1 – Organitzador

La Regidoria d’Esports de l’ajuntament de Sitges amb el suport de Zona Vip Event organitza la 3ª edició de les Curses Infantils de Sitges.

 

Article 2 – Data

La data de celebració serà el dissabte 11 de gener de 2020.

 

Article 3 – Categories, sortides i distàncies

Les sortides i arribades seran en el Passeig Marítim, davant del Club de Mar de Sitges:

 

 

Categories

Any naixement  

Distància

Hora sortida

(aproximada)

Infants de P-3 2016 50 m 16:00h
Infants de P-4 2015 100 m 16:10h
Infants de P-5 2014 200 m 16:20h
Infants de 1r i 2n primària 2013 i 2012 500 m 16:35h
Infants de 3r i 4t primària 2011 i 2010 750 m 16:50h
Infants de 5è i 6è primària 2009 i 2008 1.000 m 17:05h
Joves de 1r i 2n ESO 2007 i 2006 1.250 m 17:20h
Joves de 3r i 4t ESO 2005 i 2004 1.500 m 17:35h
Pòdiums 5è i 6è, 1r i 2n, 3r i 4t 17:50h

 

L’organització podrà modificar els horaris segons el nombre de participants inscrits i per inclemències del temps o per causes alienes i/o de força major.

 

Article 4 – Qui pot participar

L’edat mínima (el dia de la cursa) per poder participar a les curses infantils serà de 3 anys i l’edat màxima de 15 anys.

Tots els participants hauran de presentar l’autorització d’un dels progenitors o tutors qui accepta tant la distància com el reglament. Cap persona no inscrita podrà corre amb els participants.

 

Article 5 – Inscripcions

La inscripció és personal, intransferible i gratuïta.

Cap inscripció serà vàlida sense el comprovant emès per l’organització.

 

Article 6 – Termini Inscripcions

Les inscripcions es tancaran el 8 de gener de 2020 a les 23:59h.

Únicament seran vàlides si es realitzen via on-line i fins el 8 de gener de 2020, a les 23:59h.

 

 Article 7 – Lliurament de dorsals

La recollida de dorsals es podrà fer a la Fira del Corredor:

 • Divendres 10 de gener de 16 a 21:30 hores, al Centre Comercial Ànecblau de Castelldefels.
 • Dissabte 11 de gener de 12 a 15 hores, a l’Hotel Calipolis a Sitges.

Serà obligatori presentar el comprovant de la inscripció per recollir el dorsal.

 

Article  8 – Lloc Inscripcions:

On line.

 

Article 9 – Cronometratge

No hi haurà cronometratge, per tant no caldrà portar xip.

 

Article 10 – Classificacions

Les classificacions oficials dels participants són competència única de l’organització.

 

Article 11 – Medalles i trofeus

Tots els participants en les curses infantil rebran una medalla de participació.

Es realitzaran 3 pòdium corresponents a les següents categories:

 • Pòdium de 5è i 6è de primària, en categoria masculina i femenina.
 • Pòdium de 1r i 2n ESO, en categoria masculina i femenina.
 • Pòdium de 3r i 4t ESO, en categoria masculina i femenina.

Els tres primers classificats/es de cada pòdium tindran dret a un trofeu/medalla, tant nois com noies. L’entrega es farà un cop finalitzades totes les curses.

 L’escola de Sitges que més participants (no només inscrits) tingui a les curses infantils rebrà un xec regal per import de 100€ a bescanviar en material esportiu a Intersport Quinze. Per establir aquest còmput es tindrà en compte el percentatge de participants en relació al número total d’alumnes del centre.

 

Aquest xec-regal es farà entrega a la cerimònia de lliurement de trofeus de la Mitja Marató, el diumenge 12 de gener de 2020, a les 12,30 hores.

Article 12 – Assegurances

L’organització assegurarà als participants a les curses i disposarà de servei sanitari de la Creu Roja per a possibles atencions i urgències.

 

Article 13 – Drets d’imatge

El sol fet d’inscriure’s a les curses infantils de la Mitja Marató de Sitges s’autoritza expressament l’organització i els seus patrocinadors a utilitzar gratuïtament les imatges, fixes i/o en moviment, de les persones participants.

Aquestes imatges podran figurar en tot tipus de suport gràfic conegut o desconeguts, així com en materials de promoció o publicitari produïts i difosos a tot el món, durant el període màxim establert per la legislació actual i futura, els reglaments i els tractats en vigor, inclosa la possible prorroga un cop finalitzat el període previst.


Sitges, novembre de 2019